SARADNJA

Graničari uhapsili trojicu muškaraca po potjernicama

Dan ranije, 3. juna 2020., prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Karakaj lišen je slobode LJ. L. (1972.), državljanin BiH i Srbije

Granična policija BiH. Avaz

Piše: Avaz.ba

4.6.2020

Službenici Jedinice granične policije Višegrad, 4. juna 2020. godine, predali su V. Đ. (1982.) službenicima Policijske stanice Višegrad, nakon što je utvrđeno da je za njim Policijska stanica Bijeljina raspisala potragu zbog krivičnog djela „krađa“. Državljanin Republike Srbije kontroliran je na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Vardište.

Dan ranije, 3. juna 2020., prilikom izlaska iz BiH na prijelazu Karakaj lišen je slobode LJ. L. (1972.), državljanin BiH i Srbije. Graničnim provjerama ustanovljeno je da je za njim Interpol Podgorica raspisao potjernicu zbog krivičnog djela „ubistvo u pokušaju“. LJ.L. predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Prilikom ulaska u BiH na prijelazu Gradina, 3. juna 2020., slobode je lišen S. P. (1985.) jer je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Prijedor raspisala potragu zbog krivičnog djela „neovlašteno korištenje ličnih podataka“. Službenici JGP Gradiška, bh. državljanina predali su službenicima Policijske uprave Prijedor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.