SARAJEVO Osnivač Internacionalnog univerziteta u Travniku i bivši direktor GRAS-a

Umro Ibrahim Jusufranić

Jusufranić je rođen u Nikšiću 1941. godine, a diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu 1963. godine

A. J. / Avaz.ba

Ibrahim Jusufranić

Foto: Arhiv


Bivši dugogodišnji direktor sarajevskog preduzeća GRAS i osnivač Internacionalnog univerziteta u Travniku Ibrahim Jusufranić umro je jutros u Sarajevu.

Ovu informaciju potvrdio nam je njegov advokat Muhidin Kapo.

Kako saznajemo, Jusufranić je bio je u teškom stanju i na aparatima u Općoj bolnici "Prim. dr. Abudlah Nakaš", a imao je amputaciju noge zbog tromba.

Jusufranić je rođen u Nikšiću u Crnoj Gori 1941. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu 1963. godine, a doktorirao 20 godina kasnije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Tri godine nakon završetka fakulteta zaposlio se u Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću (KJKP) GRAS u Sarajevu gdje je 14 godina radio kao šef Službe plana i analize. Nakon toga devet godina je bio predsjednik Poslovodnog odbora Radne organizacije u Sarajevskom kliničkom centru.

  • Ibrahim Jusufranić

    Ibrahim Jusufranić

    Foto: Arhiv


Godine 1989. se vraća u KJKP GRAS gdje je narednih 17 godina bio generalni direktor.

Nakon toga dvije godine je bio direktor firme “Unioninvest - izgradnja objekata”.

U vrijeme kada je bio direktor ovog preduzeća Jusufranić osniva Fakultet za privrednu i tehničku logistiku koji je radio u sklopu Univerziteta u Travniku. Jusufranić je do 2010. godine bio prorektor ovog univerziteta te predavao na dva fakulteta. Tada osniva Internacionalni univerzitet “Travnik” koji danas u svom sastavu ima sedam fakulteta.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na