MITROVIĆ - ĐI PING

Kineske kompanije žele nastaviti graditi autoceste u BiH

Ambasador Ping je istakao da kineske kompanije trenutno rade na izgradnji Koridora 5C

Razgovaralo se o saradnji u oblasti infrastrukture. Ministarstvo prometa i komunikacija BiH

A. J. / Avaz.ba

22.6.2020

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Đi Pingom.

Na početku sastanka sagovornici su konstatirali da je sastanak trebao biti održan početkom godine ali nije uslijed pandemije izazvane koronavirusom, koji je i dalje vodeća tema u cijelom svijetu.

Glavna tema razgovara bila je saradnja Bosne i Hercegovine i Kine u oblasti infrastrukture, komunikacija i zračne povezanosti, ali i unapređenje odnosa dviju zemalja te dolazak kineskih kompanija na tržište naše zemlje.



Razgovaralo se o saradnji u oblasti infrastrukture. Ministarstvo prometa i komunikacija BiH

Također, razgovaralo se i o Konferenciji 17+1 koja je u organizaciji Ministarstva trebala biti održana u Sarajevu ali je odgođena zbog pandemije, te potpisivanju Memoranduma o razumijevanju između Kine i Bosne i Hercegovine.


Ambasador Ping je istakao da kineske kompanije trenutno rade na izgradnji Koridora 5C i izrazio želju da nastave učestvovati u projektima gradnje autocesta i aerodroma u našoj zemlji, kao i onih u oblasti komunikacija.


Ministar Mitrović i ambasador Ping izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom dviju zemalja i istakli očekivanja da će se ona nastaviti i u narednom periodu, posebno kada su u pitanju oblasti prometne infrastrukture, prometa i komunikacija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.