VREMENSKA PROGNOZA

Pretežno sunčano, poslijepodne mogući pljuskovi

Poslijepodnevni sati će biti sparni i manje ugodni u odnosu na prvi dio dana

Trebinje: Na jugu i do 37 stepeni. Arhiv

Avaz.ba

22.7.2020

U Bosni danas prije podne pretežno sunčano. U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Umjeren porast naoblake u drugom dijelu dana.

U poslijepodnevnim satima poneki lokalni pljusak sa grmljavinom je moguć na području Krajine, sjevernim i centralnim područjima Bosne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 12 i 18, na jugu do 22 stepena.

Najviša dnevna temperatura većinom između 28 i 33, na jugu do 37 stepeni, prognoziraju iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Stabilno i sunčano vrijeme pozitivno će djelovati na raspoloženje većine ljudi. Pri tome bi osjetljive osobe trebale posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i UV zračenja. Poslijepodnevni sati će biti sparni i manje ugodni u odnosu na prvi dio dana, stoga je preporučljivo umanjiti aktivnosti. Mogući su i problemi sa snom zbog visokih temperatura u noćnim satima. 


Sutra u Bosni nestabilno vrijeme. arhiv

Sutra u Bosni nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom Bosne su izgledni pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini prije podne sunčano, u drugoj polovini dana uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, u Bosni sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18, na jugu do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura većinom između 25 i 30, na jugu od 32 do 36 stepeni.


U Bosni u petak nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini umjereno, prolazno može biti i preteženo oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu do 23 stepena. Najviša dnevna temperatura većinom između 25 i 30, na jugu zemlje od 32 do 36 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.