ISTRAGA

Pad stranačkog smutljivca

Nerijetko, Kamber je, očito za račun svog stranačkog šefa Bakira Izetbegovića, klevetao političke protivnike

Asim Kamber. Avaz

Piše: E. T. / Avaz.ba

17.9.2020

Hapšenje Asima Kambera u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Sanskom Mostu mrva je pravde u ovoj državi kojom grme nepravda i korupcija.

Ako ništa zbog njegove sramne i nikada do kraja procesuirane i razjašnjene uloge u sataniziranju i progonu rahmetli generala Mehmeda Alagića, čije srce nije moglo podnijeti najgore potvore, Kamber je odavno morao biti na optuženičkoj klupi.

Ali ne samo to. Kamber već godinama u jednoj lokalnoj sredini, ali i mnogo šire, predstavlja politički model ogrezao u prljavim trgovinama, koruptivnim spletkama i klevetničkim urotama kojih se pošten svijet kloni i od kojih trpi posljedice.

Istraga koja je otvorena dokazat će, kako se očekuje, samo dio prljavštine, ali i modus operandi Kamberovog “šerifovanja” u kojem je beskrupulozno suspendirao zakone i pravila zarad svojih ličnih te političkih ciljeva najtvrđih stranačkih struja.

Nerijetko, Kamber je, očito za račun svog stranačkog šefa Bakira Izetbegovića, pamfletističkim pristupom klevetao političke protivnike, obasipajući ih najgorim lažnim optužbama - zbog čega je i pravomoćno osuđivan. Ali sila i smutnja koje je Kamberov brutalni jezik palacao nisu do jučer znale za zakone, pa se izbornih krađa, podmetanja, fizičkih obračuna i sukoba nisu stidjeli niti su ih skrivali. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.