KA NTONALNI SUD U TUZLI

Ministar Hrustanović uvjetno osuđen na 30 dana zatvora

Hrustanović je, prema presudi, nasrnuo na Emira Mešića kome je pasnicom nanio nekoliko udaraca

Hrustanović je od Mešića tražio da mu vrati novac koji je njegova supruga kao žirant otplatila za Mešića. Facebook

Piše: E. Sk. / Avaz.ba

30.9.2020

Kantonalni sud u Tuzli je 9. septembra ove godine proglasio krivim Admira Hrustanovića, aktuelnog ministra rada, socijalne politike i povratka TK, i osudio ga uvjetno na 30 dana zatvora zbog incidenta koji se u Čeliću dogodio u septembru 2016. godine.

Hrustanović je, prema presudi, nasrnuo na Emira Mešića kome je pasnicom nanio nekoliko udaraca.

- Za vrijeme dok mu je nanosio udarce obratio se i riječima prijetećeg sadržaja: „Odrobijat ću te, ubit ću te“, kojom prilikom je Mešiću nanio laku tjelesnu povredu u vidu natučenja-uboja uz otok u predjelu prednje strane grudnog koša, natučenja-uboja uz otok u predjelu lijeve plećke, natučenja-uboja u predjelu stražnje strane vrata i natučenja-uboja sa ogrebotinom kože na prednjoj strani lijeve potkoljenice – navedno je u presudi.


Faksimil presude. Avaz

U obrazloženju presude stoji kako je povod za Hrustanovićev napad bila sporna rata kredita, odnosno Hrustanović je od Mešića tražio da mu vrati novac koji je njegova supruga kao žirant otplatila za Mešića.


U kontekst presude Kantonalnog suda Tuzla dovodi se predizborna kampanja koja slijedi. Naime, Hrustanović je kandidat S BiH i drugih stranaka za načelnika Općine Čelić. Njegov jedini protivkandidat je Sead Muminović iz SDA.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.