SARAJEVO

Važno obavještenje GRAS-a o prodaji kupona

Istakli su da prodaja pretplatnih karata za oktobar počinje u četvrtak, 1. oktobra

Prodaja pretplatnih karata za oktobar počinje u četvrtak. arhiv

Fu. M. / Avaz.ba

30.9.2020

Iz preduzeća GRAS uputili su građanima važno obavještenje o prodaji mjesečnih kupona.

Istakli su da prodaja pretplatnih karata za oktobar počinje u četvrtak, 1. oktobra, i to za radnike, vanredne studente, nezaposlene osobe, uposlenike MUP-a, privremene penzionerske kupone, strane penzionere, bračni drug penzionera, invalide, šehidske porodice, ratne vojne invalide i dobitnike ratnih priznanja i odlikovanja.

- Obavještavamo redovne studente i penzionere koji posjeduju pretplatnu kartu za javni gradski prevoz za mart 2020. godine da je period važenja iste produžen do 31.oktobra 2020.godine. Također, obavještavamo učenike osnovnih i srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo da je period važenja pretplatnih karata za mart produžen do 31. decembra 2020. godine - navode.

Isto se ne odnosi na učenike koji su prethodne školske godine bili završni razred osnovne i srednje škole (9. razred osnovne škole, te 3. odnosno 4. razred srednjoškolskog obrazovanja po trogodišnjem odnosno četverogodišnjem planu i programu), te njihove karte prestaju važiti", saopćili su iz GRAS-a.


Za učenike koji su u školskoj 2020/2021. godini upisali 1. razred srednje škole, kuponi će se izdavati na osnovu spiska koji će dostaviti škole, s tim da su učenici obavezni uraditi iskaznice za prijevoz.

- Za izradu iskaznica potrebno dostaviti: jednu fotografiju i GRAS-ovu potvrdu ovjerenu od strane škole sa upisanim datumom rođenja i razredom koji učenik pohađa, te pečatom preko fotografije", pojasnili su iz GRAS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.