EMOTIVNA PORUKA

Doktor Stevanović oprostio se od preminule saradnice iz Opće bolnice Zine Sejfić

Ona je bila moja i lijeva i desna ruka i u mnogome je zaslužna ako je od mene "ispao" dobar doktor

Stevanović: Ostaće primjer i mjerilo za pravu medicinsku sestru. Arhiv

Piše: A. J.

17.10.2020

Ugledni sarajevski ljekar Dragan Stevanović, emotivnom objavom na Facebooku oprostio se od svoje dugogodišnje saradnice iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Ezine Zine Sejfić, koja je sinoć preminula.

- Sinoć je poslije duge bolesti, sa kojom se tako hrabro nosila, na neko bolje mjesto preselila naša Zina.
Zinu znam i zajedno smo radili u OBS preko 30 godina. Upoznao sam je kao djevojku, mladu medicinsku sestru kada sam došao na specijalizazaju u tadašnju Vojnu bolnicu i od tada traje neprekidno naše prijateljstvo. Da, prijateljstvo, ne samo saradnja, jer samo tako se može opisati odnos naše Zine prema poslu, saradnicima i bolesnicima.

Često me je zadnjih godina znala upitati kada ću je sa mjesta odgovorne sestre premjestiti na neko mirnije radno mjesto i uvijek sam sebično odgovarao: nikada jer dok si Ti na tom mjestu i ja i bolesnici smo sigurni. I zaista, ona je bila moja i lijeva i desna ruka i u mnogome je zaslužna ako je od mene "ispao" dobar doktor.

Vrijedna, savjesna, stručna, posvećena bolesniku i iznad svega jednostavna, ljudska, takva je naša Zina. Mnogo će mi nedostajati a i generaciji mlađih sestara koje je odgojila. Ostaće primjer i mjerilo za pravu medicinsku sestru - ZINA. Draga Zino, tamo gdje putuješ svi ćemo jednog dana. Nadam se da ću i tamo negdje biti u Tvom i Šiletovom društvu.

Neka Ti je laka zemlja bosanska a Fudi i kćerima sabur uz ponos što su imali takvu suprugu i majku -  napisao je dr. Stevanović.

Status dr. Stevanovića. Facebook

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.