REAKCIJA

Ahmetović: Ne odustajemo od Srebrenice, Grujičić nije u prednosti!

Od našeg prava nećemo odustati jer bi to bila još jedna agresija iz Srbije koju žele da prećutimo i da pognemo glavu

Ahmetović: Sve je prijavljeno CIK-u. Arhiv

Piše: M. Aš.

23.11.2020

Sadik Ahmetović, šef izbornog štaba koalicije "Moja adresa Srebrenica“, kazao je danas za "Avaz" komentirajući navode da je izborna utrka za nečelnika Srebrenice gotova, kako to nije tačno. Tvrdi da se i dalje čekaju glasovi poštom.

- Mladen Grujičić nije u prednosti koju ne mogu stići glasovi iz odsustva i putem pošte. Pored svih nepravilnosti u Srebrenici, koje smo prijavili CIK-uk u  i na osnovu čije je prijave otvorena istraga, ostali su još ne prebrojani glasovi iz odsustva i po našim informacijama njih je 1.600 - kaže Ahmetović.


Kako kaže, ako se tome doda pošta odnosno glasovi iz dijaspore,  sa 2.400 prijavljenih da glasaju za Srebrenicu,  od toga 80 posto su Bošnjaci,  cifre su veoma jasne.

- Nas problem je što protjerani Bošnjaci iz dijaspore nisu na vrijeme ili nikako dobili birački materijal. Jedan ogroman dio njih barem po njihovim pozivima koji nam šalju. Ali, mi nikad nećemo odustati od Srebrenice. Mi tražimo zaštitu od države BiH i njenih institucija od političke okupacije Srbije. Svaki građanin koji se nalazi na spisku za glasanje mora imati mogućnost da glasa po zakonima BiH. Od našeg prava nećemo odustati jer bi to bila još jedna agresija iz Srbije koju žele da  prećutimo i da pognemo glavu- kaže Ahmetović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.