NEAŽURNOST

Grčka: Tek danas stigli glasački listići za lokalne izbore u BiH

Ona je istakla da joj se veliki broj građana, koji su rasuti širom svijeta, a koji su također bili prijavljeni za glasanje putem pošte, javio sa istim problemom

G. M. / Srna

Ristović-Krstić: Ironično zahvalila CIK-u BiH

Foto: Arhiv


Ambasadorica BiH u Grčkoj Milica Ristović-Krstić objavila je da su tek danas stigli glasački listići za lokalne izbore u BiH, koji su održani 15. novembra, te ironično zahvalila CIK-u BiH na ažurnosti.

- Da je Centralna izborna komisija BiH glasački materijal poslala barem sedam dana ranije, možda bi i stigao na vrijeme. I ne, nema veze sa „lockdownom“ u Grčkoj, nego sa neažurnošću CIK-a i potpunim zanemarivanjem činjenice da smo u pandemiji - napisala je Ristović-Krstić na Facebook profilu.

Ona je istakla da joj se veliki broj građana, koji su rasuti širom svijeta, a koji su također bili prijavljeni za glasanje putem pošte, javio sa istim problemom, odnosno, nemogućnošću da ostvare ustavom zagarantirano pravo i glasaju na izborima.

- Na stranu činjenica ima li uopšte smisla glasanje iz inostranstva, a pogotovo na lokalnim izborima, to je posebna tema, ali ako ste započeli proces, dovedite ga do kraja - poručila je ambasadorica BiH u Grčkoj.

Krstić je negodovala i na dan lokalnih izbora, kada je objavila da prvi put od kad ostvaruje pravo glasa, neće glasati na izborima jer nisu dostavljeni glasački listići.

Više o temi Izbori u BiH

NA VRH

Podijeli članak na