SARAJEVO

Afera "Profit": Osim Smiljke Jusufranić na slobodi i Ćelam i Muftić

Tužilac Samir Selimović rekao je da su osumnjičeni stekli višemilionsku protupravnu imovinsku korist činjenjem krivičnih djela

Privođenje Jusufranić. Printscreen

Piše: G. M. / M. Aš

12.12.2020

Smiljka Jusufranić, koju je Tužilaštvo Kantona Sarajevo u predmetu „Profit“ označilo kao šefa organizirane kriminalne grupe, puštena je na slobodu uz mjere zabrane.

Ovo je jutros za „Avaz“ potvrdio njen advokat Muhidin Kapo.

- Jutros u pola 6 je došla kući. Mjere zabrane su joj izrečene i puštena je. Odbijen je prijedlog za pritvor. Predala je pasoš - kazao nam je Kapo.

Kako smo ranije objavili, grupa se, prema tvrdnjama tužilaštva, bavila pranjem novca, a Smiljki Jusufranić su „asistirali“ Edin Dizdar i Zijad Blekić.

Na slobodu, uz mjere zabrane, pušteni su i Edin Muftić i Hasan Ćelam.

Informaciju o puštanju na slobodu Ćelama potvrdila je za "Avaz" advokatica Adna Dobojlić.

Rijad Kapo, advokat Branislava Petrovića, potvrdio nam je da je njegov klijent pušten na slobodu bez ikakvih mjera zabrane.

Na jučerašnjem višesatnom ročištu Tužilaštvo je dopunilo prijedlog za određivanje pritvora koji je napisan na više od 120 stranica.

Međutim, Tužilaštvo nije otkrivalo karte te je tužilac Samir Selimović dodao da su osumnjičeni stekli višemilionsku protupravnu imovinsku korist činjenjem krivičnih djela.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.