VREMENSKA PROGNOZA

Za vikend se očekuje od 10 do 20 centimetara novog snijega

Najniža jutarnja temperatura većinom između minus 4 i 0 stepeni, a na jugu zemlje do 5 stepeni

N. Ajnadžić

U većem dijelu zemlje će padati snijeg

Foto: Arhiv


Danas će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme. Očekuju se nove padavine od večernjih sati i tokom noći na nedjelju.

U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između minus 4 i 0 stepeni, a na jugu zemlje do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura iznosit će uglavnom između minus 1 i 4 stepena, na jugu zemlje od 5 do 9 stepeni.

Biometeorološka prognoza

Biometeorološka prognoza za danas je nepovoljna. Pogoršanje praćeno padavinama i zahlađenjem negativno će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, te uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. 

Preporučljivo je posvetiti pažnju odijevanju, umanjiti kretanje i ne izlagati se jačim fizičkim naporima.

Oblačno vrijeme

U nedjelju, 10. januara 2021., u Bosni i Hercegovini bit će također oblačno vrijeme. U većem dijelu zemlje će padati snijeg, na jugu kiša. Prognozira se 10 do 20 centimetara novog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima jaki udari vjetra su mogući na jugu i istoku Hercegovine. Temperatura zraka većinom između minus 4 i 1 stepen, na jugu zemlje od 4 do 9 stepeni.

U ponedjeljak, 11. januara 2021., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme. Također se očekuje u većem dijelu zemlje snijeg, na jugu kiša. Prognozira se 5 do 10 centimetara novog snijega. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura većinom između minus 5 i 0 stepeni, na jugu zemlje od 4 do 9 stepeni.

Više o temi Vrijeme

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na