POTPREDSJEDNIK DNS-A

Ivić: Do kada će građani u RS imati strpljenja za bahatu vlast SNSD-a

Gospodo iz Vlade Republike Srpske spustite se već jednom među narod, navodi Ivić

Duško Ivić. Agencije

Fu. M.

7.6.2021

Potpredsjednik DNS-a, Duško Ivić, obratio se javnosti saopćenjem u kojem kritizira aktuelnu vlast u RS-u predvođenju SNSD-om zbog problema oko nabavke vakcina.

Njegovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

Do kad građani Republike Srpske treba da imaju strpljenja i razumijevanja za bahatu SNSD vlast. 

- Ovih dana možemo vidjeti kako odgovorne vlasti zemalja u okruženju pozivaju svoje građane da se vakcinišu, čak i građane BiH da mogu doći na vakcinaciju u Srbiju bez najave, jer je to stvar zdravstva, bezbjednosti regiona, a ne samo jedne države. Dok vlast Republike Srpske preko Instituta za javno zdravlje poziva građane da se strpe, i da čekaju hoće li i kad stići vakcina.

Gospodo iz Vlade Republike Srpske spustite se već jednom među narod, shvatite da su vakcine stvar života i budućnosti građana Republike Srpske, a ne političkih partija makar to bio i sam SNSD.

Drugom dozom je vakcinisano nešto preko 30 hiljada građana što je zanemarljiv broj na broj stanovnika i daleko ispod 50 posto građana koliko bi trebalo vakcinisati da steknemo kolektivni imunitet.

To se zove bahatost

Umjesto da kao odgovorna vlast, koja vodi brigu u svojim građanima, nabavljate vakcine i vakcinišete, da pozivate građane RS da se vakcinišu, vi pompezno upoznajete građane sa najnovijim istraživanjima Ruskog Instituta, kao da ste Vi izvršili ta istraživanja i došli do tih saznanja. U najmanju ruku sramota i neodgovornost SNSD-ove  vlasti prema građanima Srpske.

Najnovija naučna saznanja koristite kako bi pokušali sakriti od građana da nemate drugu dozu Sputnjik V vakcine i kad će se građani moći vakcinisati drugom dozom.  Propalo vam je 1.300 druge doze ove vakcine u Prijedoru. To se zove bahatost, neodgovornost prema građanima Republike Srpske.

Da li će neko već jednom odgovarati za neodgovorno i bahato ponašanje, ugrožavanje zdravlja i života građana Srpske zbog kašnjenja vakcinacije.

Ugrožavanje zdravlja

Ako  uzmemo da su  40 posto građana hronični bolesnici a to je oko 450.000, koji su prioritetna grupa za vakcinaciju jer su životno ugroženi ukoliko se zaraze.

Onda nam je sasvim jasno da je neko davno već trebao odgovarati za ugrožavanje zdravlja i ne brigu za zdravlje građana Srpske.

Gospodo iz Instituta nije vaše da objavljujete rezultate naučnih istraživanja drugih zemalja već da nabavljate vakcine, vakcinišete građane Srpske i brinete o njihovom zdravlju, naveli su iz DNS-a.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.