SARAJEVO

Tegeltija razgovarao sa ambasadorom Fieldom

Predsjedavajući Tegeltija je tokom razgovora istakao da evropski put BiH nema alternativu, kao i da se paralelno velika pažnja posvećuje razvoju dobrih odnosa sa zemljama u regionu

Fild i Tegeltija. Vijeće misnitara BiH

Avaz.ba

27.9.2021

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je u Sarajevu sa ambasadorom Ujedinjenog Kraljevstva (UK) Velike Britanije i Sjeverne Irske Matthewom Fieldom.

Ovom prilikom, predsjedavajući Tegeltija je zahvalio za pomoć koju UK pruža BiH i ukazao na potrebu unapređenja bilateralnih ekonomskih odnosa, posebno u oblasti infrastrukture, kao i na mogućnosti realizacije projekata koji za cilj imaju oporavak privredne aktivnosti.

Predsjedavajući Tegeltija je tokom razgovora istakao da evropski put BiH nema alternativu, kao i da se paralelno velika pažnja posvećuje razvoju dobrih odnosa sa zemljama u regionu.

Na sastanku je razgovarano i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH. Predsjedavajući Tegeltija je naglasio potrebu snažnije komunikacije na bazi argumenata, kako bi se razumjeli stavovi svih političkih aktera u BiH, ocijenivši neprihvatljivom politiku nametanja rješenja i zaobilaženje institucija u BiH i demokratski izabranih predstavnika vlasti. (kraj)

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.