LIDERI STRANAKA

Danas nastavak pregovora o Izbornom zakonu u BiH

Predsjedništvo HDZ-a BiH, ali i sve stranke Hrvatskog narodnog sabora, uputile su bezrezervnu podršku nastavku žurnih političkih razgovora, rekao Čović

Pregovori su ranije održani u Neumu. AVAZ

A. O.

10.2.2022

Nastavak razgovora domaćih političara o izmjenama Izbornog zakona BiH najavljen je za danas u Sarajevu, a organiziraju ga predsjednici Naroda i pravde Elmedin Konaković i Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić.

Podsjećamo, pregovori u Neumu održani su krajem januara i završeni su bez konkretnog dogovora, a na kojima su posrednici bili predstavnici SAD-a i Evropske unije Metju Palmer i Andželina Ajhorst.

Na današnjem sastanku trebale bi učestvovati stranke koje su bile i na razgovorima u Neumu - SDA, HDZ BiH, Narod i pravda, SBBBiH.

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović jučer je u Grudama kazao da će, ovisno o ishodu ovih razgovora, zasjedanje HNS-a koje je planirano za 19. februar, usmjeriti sve daljnje korake i biti obvezujući za sve hrvatske dužnosnike na svim razinama vlasti.

- Predsjedništvo HDZ-a BiH, ali i sve stranke Hrvatskog narodnog sabora, uputile su bezrezervnu podršku nastavku žurnih političkih razgovora o reformi izbornog zakonodavstva - istaknuo je Čović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.