SAOPĆENJE

SDA Centar: Trojka u Centru ne postoji, ne može izglasati ni dnevni red

Klub SDA u Općinskom vijeću Centar sve vrijeme ovog mandata glasa principijelno i moralno te podržava sve prijedloge od interesa za građane

OO SDA Centar: Trojka u Centru ne postoji. OPĆINA CENTAR

A. Č. / Fena

28.7.2022

Današnji prekid sjednice Općinskog vijeća Centar zbog nemogućnosti tzv. Trojke da uopće usvoji dnevni red, ali i zbog napuštanja sjednice od strane vijećnika NIP-a, konačna je potvrda da Trojka u Centru ne postoji, saopćeno je iz saopćeno je iz Općinske organizacije SDA Centar.

- Iz faze potpune nekomunikacije danas su stranke tzv. Trojke prešle u fazu pokušaja međusobnog izbacivanja iz općinskih komisija što se oslikava u namjeri NIP-a da smijeni kadrove Naše stranke a postavi svoje.

Klub SDA u Općinskom vijeću Centar sve vrijeme ovog mandata glasa principijelno i moralno te podržava sve prijedloge od interesa za građane, ali istovremeno nema kapacitete ni obavezu da pokrije sve pukotine vladajuće koalicije i da im svojim rukama čuva većinu. SDA će podržati svaki dobar prijedlog i inicijativu, ali nikada neće biti talac političkih obračuna između drugih stranaka.

Pozivamo stranke tzv. Trojke u Centru da ostave po strani lične obračune, da ne troše energiju na međusobne smjene kadrova i da interese građana i društva, poput stadiona Asim Ferhatović Hase i njegovog osposobljavanja za evropske nastupe Sarajeva naredne sezone, ali i za utakmice reprezentacije Bosne i Hercegovine u našem gradu, stave u prvi plan - saopćeno je iz Općinske organizacije SDA Centar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.