REAGIRANJE

Anis Krivić: Čolpina veleizdaja države u centru Sarajeva!

Kao država koja je pobjedila agresiju, a naš narod preživio genocid, nismo smjeli dopustiti da Nogometni/Fudbalski savez BIH dogovori prijateljsku utakmicu sa trenutno najvećim svjetskim agresorom Rusijom, navodi Krivić

Krivić poziva na smjenu Čolpe: Obrazoloženje da će Savez dobiti 190.000 eura bonusa dodatna je sramota. Avaz

E. T.

12.9.2022

Anis Krivić, kandidat Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) za državni parlament i član Glavnog odbora ove stranke, reagirao je povodom skandalozne odluke Nogometnog saveza BiH da odigra prijateljsku utakmicu sa Rusijom kojoj je skoro cijeli svijet uveo sankcije zbog brutalne i ničim izazvane agresije na Ukrajinu.

Reakciju Anisa Krivića prenosimo u cjelosti: 

- Već tri dana čitam o skandalu kojeg je napravio Nogometni/Fudbalski savez Bosne i hercegovine i niko da kaže ono što svi misle. Kao država koja je pobjedila agresiju, a naš narod preživio genocid, nismo smjeli dopustiti da Nogometni/Fudbalski savez BIH dogovori prijateljsku utakmicu sa trenutno najvećim svjetskim agresorom Rusijom.

Pogotovo se nije smjelo desiti da jedan Bošnjak, predstavnik Sarajeva, grada koji je bio pod najdužom opsadom jednog glavnog grada ikada, glasa za odigravanje ove utakmice. Separatističke politike u BIH, koje koriste i sport za promociju nacionalističkih ideja na ovaj način su pobjedile, a Sarajevski Bošnjaci ispali nesposobni, naivni i neupućeni.

Član izvršnog odbora ispred Kantona Sarajevo NFSBIH koji je omogućio donošenje ove odluke, Fuad Čolpa koji je glasao za odigravanje ove utakmice i naivno upao u klopku ortaka iz 1992. godine bi trebao podnijeti ostavku. Obrazoloženje da će Savez dobiti 190.000 eura bonusa dodatna je sramota jer se nacija i suverenitet za koji se borila Armija RBIH ne prodaje niti može oprati sramotu u očima svijeta koju je ovakva odluka nanijela Bošnjacima i Bosni i Hercegovini.

Pozivam ljude koji su ga izglasali i "poslali" u Izvršni odbor NFS BiH, u tijelo u kojem predstavlja Kanton Sarajevo da hitno smijene gospodina Čolpu i na taj način barem simbolično zaštite obraz Bošnjaka, glavnog grada Sarajeva i Bosne i Hercegovine - naveo je Krivić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.