OPROŠTAJNA POSJETA

Konaković razgovarao s ambasadorom Države Katar u BiH

Tokom susreta je ocijenjeno da su odnosi između Bosne i Hercegovine i Katara dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja

Konaković i Al-Kater. MVP BiH

A. O.

4.7.2023

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Države Katar u BiH Sultana bin Alija Al-Katera (Al-Khatera).

Tokom susreta je ocijenjeno da su odnosi između Bosne i Hercegovine i Katara dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja. Sagovornici su izrazili želju i spremnost za unaprijeđenjem bilateralnih odnosa u području ekonomije i kulture.

Naglasili su značaj razmjena posjeta na visokom nivou kao i finaliziranja sporazuma koji su u fazi usuglašavanja između BiH i Katara.

Ministar Konaković izrazio je zahvalnost ambasadoru Al-Kateru na njegovom doprinosu i saradnji tokom mandata u našoj zemlji te mu zaželio nastavak uspješne diplomatske karijere.

Katarski ambasador zahvalio je ministru Konakoviću i institucijama Bosne i Hercegovine na uspješnoj saradnji te izrazio očekivanje da će Katar nastaviti dobru i intenzivnu saradnju s BiH na svim poljima u interesu dvije prijateljske zemlje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.