REFERENDUM ZA OPOZIV

Mandić sumnja u regularnost listića: Đozo će 60 hiljada puta morati udariti pečat

Siguran sam da nećete imati ništa protiv da u prostoriju gdje budete ovjeravali listiće postavimo video nadzor, napisao je Mandić

Srđan Mandić. Facebook

H. J. I.

10.9.2023

Načelnik Općine Centar u Sarajevu Srđan Mandić oglasio se na Facebooku, gdje objavio dva glasačka listića te izrazio sumnju u regularnost aktivnosti za provođenje referenduma za njegov opoziv kao načelnika.

Njegov status prenosimo u cijelosti.

"Potcjenjuju našu inteligenciju"

- Slika lijevo pokazuje glasački listić koji je bio planiran za referendum 17.09. Bio je u boji, imao u zlatotisku ugraviran grb Opštine kao vid zaštite od zlouptrebe. Onda je opštinska većina odlučila da za 22.10. promijeni izgled u crno bijeli, u A4 formatu, koji se može štampati na običnom printeru, bez ikakve zaštite, kako bi sebi olakšala posao, potcjenjujući našu ali i inteligenciju birača Opštine Centar.

Međutim, ponavljam, svaki listić morat će da opečati predsjedavajući Đozo, obzirom da prema našim internim aktima, jedini on ima ovlaštenje, odnosno može da ovlasti sekretara OV. Ali, ta funkcija već odavno ne postoji u našoj opštini.

"Puno sreće i živaca"

Gospodine predsjedavajući, čeka vas težak i naporan posao. 60 hiljada puta morate udariti pečat. Napominjem da svaka zloupotreba pečata predstavlja ozbiljan kazneni prekršaj, ne smijete ga nikome dati u ruke, a pošto ste vi jedan fer demokrata, siguran sam da nećete imati ništa protiv da u prostoriju gdje budete ovjeravali listiće postavimo video nadzor. Radi transparentnosti i poštivanja zakonskih procedura u koje se stalno kunete. Pratit ćemo budno svaki vaš korak jer znamo kakvo "izborno iskustvo" imate. Želim Vam puno sreće i živaca - napisao je Mandić na Facebooku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.