FORMIRANJE VLASTI

Ivan Vukadin kandidat za predsjednika Vlade Livanjskog kantona

Današnja odluka rezultat je jučer potpisanog sporazuma o saradnji između HDZ-a 1990 i Hrvatskog nacionalnog pomaka (HNP)

Ivan Vukadin. Fena

FENA

26.9.2023

Predsjedavajući Skupštine Livanjskog kantona Jozo Ćosić i zamjenici predsjedavajućeg Dragana Damjanović i Arif Kovačević u utorak su na sjednici rukovodstava kantonalne skupštine imenovali Ivana Vukadina kandidatom za predsjednika Vlade Livanjskog kantona.

Današnja odluka rezultat je jučer potpisanog sporazuma o saradnji između HDZ-a 1990 i Hrvatskog nacionalnog pomaka (HNP).

Pred Vukadinom, predsjednikom HNP-a i aktualnim predsjednikom Vlade Livanjskog kantona, sada je zadatak da osigura podršku 17 zastupnika koliko je potrebno za imenovanje Vlade Livanjskog kantona u kantonalnoj skupštini.

U Skupštini Livanjskog kantona najviše zastupnika, po pet, imaju HNP i HDZ BiH, po četiri zastupnika imaju SNSD i HDZ 1990, HNL, SDA i SDP BiH imaju po dva zastupnika, a Srpska sloga, Srpsko jedinstvo i HRS zastupljeni su sa po jednim zastupnikom.

Livanjski kanton i Hercegovačko-neretvanski kanton dva su preostala kantona u kojima nije formirana nova kantonalna vlada nakon prošlogodišnjih izbora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.