PROIZVEDENO U ŽIVINICAMA

Foto / Novo vatrogasno vozilo za tuzlanske heroje: Svjetsko, a naše!

Vatrogasno vozilo će značajno doprinjeti brzom i učinkovitom odgovoru u kriznim situacijama

Tuzlanski vatrogasci pored novog vozila - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11
A. Bešić

17.5.2024

Tuzlanski vatrogasci dobili novo savremeno vatrogasno vozilo, a gradonačelnik Zijad Lugavić sjeo za volan i napravio krug Tuzlom.

Novo vatrogasno vozilo investicija je grada Tuzla u cilju nabavke savremenih vatrogasnih vozila za Profesionalnu vatrogasnu jedinicu Tuzla.

Vatrogasno vozilo će značajno doprinjeti brzom i učinkovitom odgovoru u kriznim situacijama, a time i podizanju kvaliteta sigurnosti građana našeg grada na viši nivo.

Vatrogasno vozilo, koje je domaće proizvodnje u Živinicama, danas je predato tuzlanskim vatrogascima, a napravljeno je u fabrici “Su-ad” koja je u vlasništvu Kalesijca Suada Bešlića.

- Kupovina novog vatrogasnog vozila tipa TLF 4000l značajno će poboljšati rad i efikasnost vatrogasne jedinice Tuzla. Zahvaljujemo se svima koji su bili dio ove nabavke i nakon skoro dvije decenije dobili smo novo vozilo.

Zadovoljstvo nam predstavlja što je ovo vozilo proizvod domaće firme SU-AD iz Živinica gdje smo pokazali da kao država i nacija možemo imati kvalitetan brend za nas ali i za druge - kazali su tuzlanski vatrogasci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.