NOVI TRAVNIK

Trostruki ubica Narcis Mekić negirao krivicu

Optužen za ubistvo Denisa Seferovića i Muhameda Meškina te za smrt i silovanje Ankice Krstanović

Policija je nakon požara pronašla dva ugljenisana tijela

Piše: D. PUCAR

12.5.2019

Bugojanac Narcis Mekić (24) pred Kantonalnim sudom u Novom Travniku negirao je krivicu za ubistvo Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23) te za silovanje Ankice Krstanović (75), koja je u septembru prošle godine ubijena u svojoj kući. Optuženi Almir Kurbegović (18) negirao je da je nakon zločina pomagao Mekiću.

Zapalio kuću

Kako nam je potvrdila Ernesa Beganović, portparol Kantonalnog tužilaštva Travnik, Mekić se tereti za razbojništvo sa smrtnom posljedicom i silovanje te za ubistvo dvojice prijatelja, dok se Kurbegović tereti za pomaganje počiniocu poslije počinjenja krivičnog djela.

Mekić se tereti da je, zajedno sa dvojicom prijatelja Denisom Seferovićem i Muhamedom Meškinom, nakon pijanke najprije provalio u kuću Ankice Kurbegović u Bugojnu, nakon čega je starica ubijena i opljačkana, a potom i silovana.

Narcis Mekić: Teške optužbe

Poslije dolaska u kuću u ulici Kovačuša i svađe prilikom podjele plijena ukradenog iz staricine kuće, Mekić je, navodno, drugim nožem ubio Meškina, a nakon toga i zapalio kuću kako bi prikrio dokaze.

Krvava odjeća

Seferović je umro od trovanja dimom. Policija je tokom istrage na smetljištu u blizini pronašla krvavu odjeću, za koju smatra da pripada uhapšenom, a u kućama i oba noža s tragovima krvi, kao i krvavi čekić. Rezultati vještačenja pokazali su da je na posteljini i tijelu ubijene žene pronađena Mekićeva sperma.

Branio se šutnjom

Neslužbeno smo mogli čuti da se Mekić, nakon navodnih ubistava, presvukao kod drugih prijatelja te je nastavio piti u lokalnim ugostiteljskim objektima do sitnih sati.  Policija ga je privela jutro nakon ubistva, otkad je u pritvoru, dok se sve vrijeme branio šutnjom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.