DIJASPORA

Bh. katering firma u Holandiji dobro posluje

Bosanske delicije putuju i po 250 kilometara

A. Hu.

25.9.2014

Jedna od rijetkih bosanskohercegovačkih katering firmi u Holandiji s ponudom raznovrsnih bosanskih delicija je Bosanska soba “Boske’, bračnog para Samira i Aide Kasum iz Brunsuma. Hrana spremljena u domu vrijednog bračnog para rodom iz Bosanskog Novog postala je poznata širom Holandije, a ukusne večere sastavni dio svadbenih, rođendanskih i drugih slavlja bh. zajednice. Iako danonoćno rade, Kasumi idu i korak dalje u svojoj ponudi.

Na proljeće očekuju da će biti gotova i soba uređena u bosanskom stilu, gdje će gosti kao i putnici namjernici moći na licu mjesta kušati razne kulinarska specijalitete iz BiH pa će ponuda biti kompletna.

Posebno su, kako kažu, tražene Samirove torte, divit baklava, a sva jela, za koja posjeduju certifikat halal proizvoda, mogu se naručiti. “Boske” o svemu transparentno obavještava klijente na stranicama interneta i Facebooka.

Kasumima pomažu ponekad i sin Faruk, snaha Una i kćerka Sabina pa ukusne torte, kada su u pitanju veće narudžbe, odu i do 250 km udaljena mjesta diljem Holandije.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.