REAGIRALI VATROGASCI

U dva dana pale dvije vojne američke letjelice

Mornarica se ponovo oglasila te potvrdila da je njen helikopter pao tokom vježbe

Osprey avion s nagibnim motorom leti u zračnom postrojenju marinaca u bazi marinaca u Kvantiku. ILUSTRACIJA / THE MIRROR

A. O.

10.6.2022

Američka mornarica izgubila je dvije letjelice, a navodno i nekoliko članova posade u samo dva dana i to na istoj lokaciji.

- Dobili smo izvještaje da je vojna letjelica pala 56 kilometara sjeverno od Jume (Yume) u Arizoni. Federalni vatrogasci i lokalne službe su upućeni na teren - saopćeno je iz Američke mornarice.





Vatrogasci su pozvani

Helikopter američke mornarice se srušio u četvrtak poslijepodne 56 kilometara sjeverno od Jume u Arizoni, samo dan nakon što je pet marinaca poginulo u padu helikoptera MV-22 Osprey u istom području.

Vatrogasci su pozvani na Autoput 78 blizu Palo Verdea u 17:43 sati po lokalnom vremenu nakon dojave o padu vojne letjelice.

Mornarica se ponovo oglasila te potvrdila da je njen helikopter pao tokom vježbe u području za treninge. 

Četiri člana posade

Sva četiri člana posade su preživjela, a jedan je povrijeđen te je transportovan u bolnicu.

Ovo je drugi pad vojne letjelice u Imperial Countyju u dva dana. U srijedu poslijepodne se srušila vojna letjelica MV-22 Osprey dok je letjela iznad Galamisa pedesetak kilometara od grance SAD-a i Meksika. Svih pet članova posade je poginulo. a letjelica je navodno transportovala "nuklearni materijal".

Ovu vijest potvrdio je uk.news.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.