MATEUŠ MORAVIJECKI

Poljski premijer: Tražili smo podršku saveznika, nemojte da budemo izmapulisani

Sve službe, policajce, graničare, vatrogasce i specijalne službe podigli smo u u stanje povećane pripravnosti, rekao je Moravijecki

Moravijecki: Apelirao na građane da ostanu mirni. Twitter

E. Ć.

16.11.2022

Poljski premijer Mateuš Moravijecki (Mateusz Morawiecki) oglasio se nakon sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost Poljske nakon što su na tu zemlju pala dva projektila.

Moravijecki je rekao da poljska vlada neće zaboraviti poginule građane, kao i njihove porodice. Naveo je da Poljska na ovom slučaju radi i sa međunarodnim stručnjacima.

Tražili smo i podršku saveznika. Sve službe, policajce, graničare, vatrogasce i specijalne službe podigli smo u u stanje povećane pripravnosti - rekao je Moravijecki.

Imao je poruku za sve građane Poljske, apelirao je na njih da ostanu mirni. 

- Budimo pažljivi i nemojte da budemo izmanipulisani. Moramo biti vođeni uzdržanošću i razboritošću. Apelujem na cijelu političku klasu na uzdržanost. U ovim teškim trenucima moramo pokazati Poljacima jedinstvo. Moramo biti spremni na sve lažne vijesti. Poslušajmo poruke Vlade i naših saveznika. Zajedno smo sigurno i nećemo biti zastrašeni - poručio je Moravijecki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.