UJEDINJENO KRALJEVSTVO

BH UK Network u Birminghamu obilježio Dan državnosti BiH

Manifestacija je održana u svečanoj sali nedavno kupljenog novog doma BH UK Networka i bila je ispunjena toplinom, tradicijom te bojama BiH

Sa obilježavanja Dana državnosti BiH u Birminghemu. BH UK Network

FENA

24.11.2023

U novom domu BH UK Networka u Birminghamu upriličen je svečani prijem povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Prigodnim govorima prisutnima su se obratili predsjednik BH UK Networka Zaim Pašić, gradonačelnik Birminghama Cll Chaman Lal, ambasador BiH u UK Osman Topčagić, -izaslanik kralja Čarlsa za regiju West Midlands Amrick Singh Ubhi, predsjednik organizacije Remembering Srebrenica i patron BH UK Networka dr. Waqar Azmi OBE, predsjedavajuća Eveson trusta Judi Millward i menadžer BH UK Networka Anes Cerić.

Manifestacija je održana u svečanoj sali nedavno kupljenog novog doma BH UK Networka i bila je ispunjena toplinom, tradicijom te bojama Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz BH UK Networka.

Zbratimljena zajednica

- Dragi i poštovani gosti, imam čast da vam ispred rukovodstva BH UK Networka poželim sretan Dan državnosti naše domovine Bosne i Hercegovine. Posebno mi je zadovoljstvo što se danas nalazimo u novoj Bosanskoj kući koja je veoma važna za budućnost naše zajednice u UK. Hvala svima koji su pomogli da se nađemo u novoj kući a posebno Anesu Ceriću koji je sa svojim timom i velikom grupom aktivista omogućio da nam ovaj dan bude još ljepši i sretniji. Hvala vam i još jednom sretan praznik - rekao je Zaim Pašić.

Svi su se podsjetili kako je usvojenom Rezolucijom ZAVNOBiH-a izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna jednakopravnost svih naroda, te jednakopravnost Republike BiH unutar jugoslavenske federacije, sa povijesnim granicama koje su datirale još iz vremena srednjovjekovne Bosne.

Uspješan rad i izuzetna saradnja

- Raduje me da ove godine Dan državnosti BiH obilježavamo u novoj zgradi, sjedištu BH UK Networka, što pokazuje uspješan rad i izuzetnu saradnju kuju Network ima sa lokalnim vlastima u Birminghamu kao i jaku vezu koju vi svi njegujete sa domovinom Bosnom i Hercegovinom - izjavio je ambasador Bosne i Hercegovine Osman Topčagić.

Posjetioci su imali priliku da uživaju u izložbi „Čovjek na istoku“ Hadisa Medenčevića i umjetničkim radovima Roberta McNeila na temu genocida u Srebrenici. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.