LIČNOST DANA

Dastin Porije: Slatka osveta

Prije sedam godina Konor je za samo 100 sekundi „uspavao“ Amerikanca

Porije: Ostvario najveću zaradu u karijeri. Agencije

Piše: G. Šumar

25.1.2021

Dastin Porije (Dustin Poirier) i Konor Mekgregor (Conor McGregor) nisu pred meč u Abu Dabiju ponudili puno vatre, što je posebno nesvojstveno Ircu, ali čini se da je autsajder sve adute ostavio za oktagon, gdje je održan UFC 257, i pobijedio.

Porije je za taj meč bio pet puta manje plaćen od Mekgregora, milion garantiranih američkih dolara nasprem pet miliona, plus bonusi od usluge „Plati i gledaj“. Inače, to je Amerikancu bila najveća zarada u karijeri.

Prije sedam godina Konor je za samo 100 sekundi „uspavao“ Porijea, ali otad su obojica napredovala. Istina, i jednog i drugog je Habib Nurmagomedov „završio“ u međuvremenu, ali ovo je bila noć njih dvojice.

Porije je odmah krenuo u rušenje i uspio je u toj nakani, ali se Mekgregor brzo pridigao. No, sredinom druge runde stigla je nova serija Porijea i težak nokaut za Mekgregora za veliku pobjedu koja je šokirala sve.

Dastin Porije rođen je 19. januara 1989. godine u Lafajetu, Luizijana. U MMA karijeri imao je 34 borbe u kojima je ostvario 27 pobjeda (13 nokautom) i šest poraza.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.