LIČNOST DANA

Saudin Sivro: Prijatelj pedofila

Svaki dan koji bi i dalje ostao na ovoj funkciji bio bi dokaz da je BiH društvo u kojem su uništeni svi moralni kriteriji

Saudin Sivro. Preporod.info

Piše: D. H.

21.12.2022

Šokantan skandal u kojem je osuđeni pedofil, nakon što je otplatio svoju jednogodišnju kaznu zatvora, vraćen na radno mjesto nastavnika, umjesto osude, podržao je Saudin Sivro, predsjednik Sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo.

I dok ministri i političari prebacuju odgovornost jedni na druge, a svi se pitaju kako je moguće da osuđeni pedofili nastavljaju kao osuđenici raditi s djecom, sivonja Sivro odlučio je stati u zaštitu pedofila, kazavši za njega da je častan i ugledan nastavnik i osuđujući “javnu hajku”.

Naravno, ovakvom reakcijom Sivro je sebe nedvosmisleno osudio na podnošenje ostavke. Svaki dan koji bi i dalje ostao na ovoj funkciji bio bi dokaz da je Bosna i Hercegovina društvo u kojem su uništeni svi moralni kriteriji. Jer biti na poziciji vođe sindikata nastavnika, a braniti pedofila i smatrati normalnim da nečija djeca budu njemu prepuštena, graniči s nedostatkom elementarnog razuma i čini vas osobom koja zahtijeva posebno promatranje, a nikako ne može biti na čelu nekog sindikata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.