KOMENTAR DANA

Sivrina sramota

Sivro je, kao sivonja, poletio da stane u zaštitu pedofila za kojeg je kazao da ga poznaje kao časnog i uglednog nastavnika

Saudin Sivro. Fena

Piše: Danijal Hadžović

21.12.2022

Predsjednik Samostalnog sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja Saudin Sivro prije nekoliko dana našao se pred zgradom Vlade KS, gdje je, zajedno sa sindikatima drugih državnih službenika, tražio da im se jednokratno podijele pare iz budžeta.

Zbog čega? Pa, zato što je, kako su kazali, kriza i inflacija, pa im novca nedostaje. Nije ih omelo to što novca, također, nedostaje i radnicima iz privatnog sektora koji u prosjeku imaju niže plaće od njih i koji taj budžet pune. Naprotiv, upravo tim radnicima htjeli su dodatno zavući ruku u džep i prebaciti novac sebi.

Nekoliko dana poslije Sivro je stao i u zaštitu pedofila. Nastavnik pedofil iz osnovne škole u naselju Grbavica, nakon pravomoćne presude za pedofiliju od godinu zatvora koju je otkupio, vraćen je na svoje radno mjesto u istu školu, među neke nove djevojčice i dječake. I dok su roditelji strepili za svoje mališane, a javnost s nevjericom i zgražanjem pratila ovu pravosudno-sistemsku svinjariju gdje je moguće biti osuđeni pedofil i nastaviti raditi s djecom, Sivro je pokazao da se može i niže.

On je, kao sivonja, poletio da stane u zaštitu pedofila za kojeg je kazao da ga poznaje kao časnog i uglednog nastavnika. Vidjevši reakcije javnosti i težinu gluposti koju je izrekao, poslije se posipao pepelom tvrdeći da nije imao sve neophodne informacije niti bio upoznat sa sudskom presudom protiv pedofila nastavnika.

Eto, Sivro nam je tako, mimo svijeta i razuma, pokušao objasniti da on jedini nije bio upoznat sa skandaloznim slučajem niti zna ko su ljudi koje predstavlja svojim sindikatom.

No, ako se uzme u obzir da su takve nekompetentne, štetočinske i neinteligentne pojave godinama ordinirale ključnim institucijama ove države, ne treba previše iznenađivati što se u konačnici budimo u sistemu u kojem je moguće biti osuđeni pedofil i nastaviti predavati u školi. Taman takav sistem je i jedino što nam sivre i sivrine sivre u konačnici i mogu iznjedriti svojim znanjem, karakterom i kompetencijama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.