KOMENTAR DANA

Srebrenički inferno

Napadi na povratnike u Srebrenicu i Podrinje nikad neće prestati

Omerović: Uhapšen zbog statusa na društvenim mrežama. Facebook

Miralem  Aščić

14.7.2023

 Napadi na povratnike u Srebrenicu i Podrinje nikad neće prestati. Ni nakon 28 godina od genocida i užasnih zločina koje su počinili dželati Ratka Mladića prema naredbi monstruma i balkanskog krvnika Radovana Karadžića!

Još se jecaji majki iz doline bijelih nišana nakon posljednje dženaze i ukopa 30 žrtava nisu ni utišali, a počeo je lov na povratnike, samo 24 sata kasnije.

Njihov grijeh je taj što su ukazali na sramno divljanje u Srebrenici svega nekoliko sati nakon ukopa, organiziranje koncerta i puštanje četničkih pjesama u centru grada.

A policija u Srebrenici se brže-bolje angažirala ne da spriječi koncert, nego da uhapsi povratnika Mirsada Omerovića zbog navodnog ugrožavanja sigurnosti.

Miralem Aščić. Avaz

Omerović je “kriv” što je, revoltiran zbog orgijanja na dan žalosti, objavio status na društvenim mrežama. I priznao je, ne stidi se onoga šta je napisao!

Nije on ni prvi ni posljednji koji će biti uhapšen, priveden, maltretiran. Na stotine, ako ne i hiljade ih je prošlo torture. Bit će još puno omerovića.

Država u kojoj zločinci slobodno šetaju, silovatelji rade šta im je volja, presuđeni ratni zločinci vrijeđaju preživjele, a osuđeni otkupljuju svoje zatvorske kazne već odavno je propala.

Niti ima sistema niti pravde. Pravosuđe je nijemo i tromo. Godinama se bavi sobom. A preživjeli Srebreničani umiru polako. U nepravdi. Zaboravljeni kao i prije 28 godina. Isprazna obećanja iz Sarajeva svima su preko glave.

Srebrenica je živa samo četiri dana. Preostali 361 živi u samoći. Zaboravljena i ostavljena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.