LIČNOST DANA

Adis Bećiragić: Na ispitu

Izostanci mu poremetili planove, a dežurni kritičari ga čekaju na volej

Bećiragić: Potrebna karta iz rukava. FIBA

21.2.2024

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će 23. februara na megdan Kipru, a tri dana kasnije će ugostiti Francusku u kvalifikacijama za Eurobasket. U centru pažnje bit će selektor „Zmajeva“ Adis Bećiragić.

Zbog povreda su mu otkazali kapiten Miralem Halilović i Džon Roberson (John), a bek Igokee Kosta Kondić će radije na odmor nego u reprezentaciju. Tako su Bećiragićevi planovi u startu poremećeni, a Savez mu nije uspio „srediti“ ni Tarika Biberovića, koji će igrati za Tursku.

Za razliku od Kondića, kojem je odmor draži od reprezentacije, Bećiragić svako obraćanje započinje istom rečenicom: „Pozdravljam one koji vole ovu državu i ovu reprezentaciju.“

Veliki je patriota, u to nema sumnje, ali će sada morati izvući neku kartu iz rukava. Bio je na udaru kritika nakon ispadanja s prekvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, a sada je na njemu da dokaže svoje znanje dežurnim kritičarima.

Njih je uvijek bilo i bit će, ali Bećiragić želi obradovati svoju zemlju i odvesti je na Eurobasket. Na prošlom smo srušili Mađare i aktuelne prvake Evrope Slovence. Bilo je lijepo gledati Džanana Musu, Jusufa Nurkića, Miralema Halilovića i ostale kako se bore uz armiju navijača.

Adis Bećiragić rođen je 18. juna 1969. u Sarajevu. Selektor „Zmajeva“ je od 17. juna 2022. godine, a uporedo vodi i Trepču, s kojom dominira na Kosovu s omjerom 18-2.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.