POMOĆ TURSKOJ I SIRIJI

Sutra humanitarni koncert kulturno-umjetničkih društava

Ulaz je besplatan za sve posjetioce, a novčani prilozi i donacije su „od srca“, navode organizatori

Humanitarni koncert zakazan za sutra. Sarajevska kulturno-umjetnička društva

A. O.

14.3.2023

Sarajevska kulturno-umjetnička društva "Lola", "Proleter" i "Baščaršija", u saradnji s humanitarnom organizacijom Pomozi.ba najavila su za sutra u 19:30 sati u Domu mladih na Skenderiji humanitarni koncert prijateljstva i solidarnosti radi pomoći stradalima u zemljotresima u Turskoj i Siriji, saopćilo je Društvo "Baščaršija".

Ulaz je besplatan za sve posjetioce, a novčani prilozi i donacije su „od srca“, navode organizatori.

Poziv sugrađanima 

- Naše je samo ono što poklonimo drugima – navode organizatori.

Pozvali su sve sugrađane, goste Sarajeva, prijateljska kulturno-umjetnička društva iz Kantona Sarajeva, kompanije, inostrane ambasade i organizacije, javne ustanove i nosioce javnih funkcija da prisustvuju koncertu i istinskom spektaklu tradicije, kulture i mladosti.

Dati doprinos 

- Pokrećemo ovu zajedničku akciju kako bismo i mi na svoj način, predstavljanjem kulture i tradicije Bosne i Hercegovine, dali mali doprinos i podršku narodima prijateljskih zemalja - navedeno je u saopćenju učesnika.

Na koncertu će se predstaviti folklorne, muzičke, horske i druge sekcije navedenih kulturno-umjetničkih društava, više od 200 plesača, članova orkestara, vokalnih solista, vokalnih grupa i balerina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.