REGION

Vučić: Ne odbacujem mogućnost da je ubica Ivanovića Srbin

Avaz.ba

20.2.2018

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u emisiji "Ćirilica" rekao je da ne odbacuje mogućnost da je nalogodavac ubistva Olivera Ivanovića Srbin ili Albanac, ali i upozorio da je cilj Albanaca da uđu na sjever Kosova i da će svaki razlog tražiti da to urade. 

Vučić je, govoreći o ubistvu Ivanovića, lidera kosovskih Srba, rekao da je lično pitao za satelitske snimke i da je dobio odgovor da je bila magla. On je rekao da svakoga dana sluša kampanju o Srbima na sjeveru Kosova i Metohije, navodeći da je činjenica da ima kriminala, ali da ga ima svuda.

Kako je rekao, svi znaju da su Ivanović i Milan Radojičić, koji se spominje s tim u vezi, bili u sukobu, da to traje 15 godina, da bi Radojičić "bio lud" da je učestvovao u tome. Kako je rekao, on lično nikada s Radojičićem nije razgovarao, niti telefonom, niti uživo.

- Ne odbacujem mogućnost da je on učestvovao u tome, ali taj čovjek je znao da će svi uperiti prstom u njega. Pa 10, 15 godina njihov sukob traje. Od 2000. godine. Je li on glup ili lud, ili šta je u pitanju? Možda i jeste, dovoljno bahat, ali nadležni organi će to da utvrde - naveo je Vučić.

Ne odbacuje krivicu ni na čijoj strani. Prema njegovim riječima, istraga se ne provodi u svim pravcima, nego samo onako kako bi to nekome odgovaralo.

- Ne odbacujem mogućnost krivice ni na jednoj strani. Imamo određene sumnje, a da imamo prave podatke, izašli bismo s njima. Siguran sam da su u to upleteni ljudi s različitih strana - rekao je Vučić.

On je naveo i da su strane službe pojedine ljude primoravale da kažu da su za ubistvo Ivanovića odgovorni Srbi sa sjevera Mitrovice.

- Govorit će o tome svi za 10, 15 dana, kada sve prođe. Govorit će i Milena o tome - rekao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.