CRNA GORA

Slobodan Kašćelan na slobodi

Odluku je donio sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović

Pobjeda

23.4.2021

Slobodan Kašćelan. Antena M

Viši sud odbio je prijedlog Specijalnog državnog tužilaštva da se Slobodanu Kašćelanu i još 13 osumnjičenih odredi pritvor zbog sumnje da su dio kriminalne organizacije koja je počinila ubistvo u pokušaju i ubistvo u saučešništvu.

Odluku je donio sudija za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslav Bašović. Kao vođe označeni su Radoje Zvicer, za kojim policija traga i Slobodan Kašćelan kome su u utorak stavljene lisice na ruke.

Osim Kašćelana, prije tri dana uhapšeni su Vladimir Vučković, Miloš Radonjić, Krsto Maroš, Zoran Kažić i Darko Prelević.

Prema saznanjima Pobjede, članovi kriminalne organizacije su Kotorani Slobodan Kašćelan (58), Radoje Zvicer (49), Dragan Knežević (40), Miloš Radonjić (45), Krsto Maroš (38), Nikšićani Radoje Živković (35), Vladimir Vučković (45), Zdravko Perunović (45), Podgoričani Milan Vujotić (39), Aleksandar Dragićević (35), Zoran Kažić (45), Milan Knežević (43), Tivćanin Srđan Jurišević (48) i Darko Prelević (30) iz Pljevalja.

Prilikom pretresa objekata koje su koristili osumnjičeni pronađena su blindirana i skupocjena vozila, koja su oduzeta, municija, sredstva komunikacije, sredstva za osmatranje, eksplozivna naprava i drugi određeni predmeti koji mogu ukazivati i u daljem postupku koristiti kao dokaz za izvršenje drugih krivičnih djela.

Kada je u pitanju ova kriminalna organizacija, policija trenutno istražuje jedno ubistvo, sa mogućnošću da se istraga proširi i za druge zločine koje su počinili pripadnici kavačkog klana. Hapšenje šest od četrnaest članova ove grupe je rezultat akcije koja je započeta krajem februara u saradnji sa holandskom policijom, bezbjednosnim službama Belgije i Velike Britanije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.