MINISTAR MUP-A SRBIJE

Radikalni Vulin ima svoju dijagnozu

Jučer je izjavio kako mržnja sa kojom se sljedbenici Bakira Izetbegovića ophode prema Aleksandru Vučiću nisu slučajna i da neće proći

Aleksandar Vulin. arhiv

E. Ć.

10.1.2022

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, jučer je izjavio kako mržnja sa kojom se sljedbenici Bakira Izetbegovića ophode prema Aleksandru Vučiću nisu slučajna i da neće proći.



Mržnja nije slučajna, ali neće proći

- Kada je Aleksandar Vučić tražio od mene da ne pominjem pokušaj njegovog ubistva u Srebrenici, rekao sam mu da mržnja sa kojom su ga sačekali sljedbenici Bakira Izetbegovića nije slučajna i da neće proći.

Isto je bilo i kada je Aleksandar Vučić poklonio bez uslova vakcine Bosni i Hercegovini, kada je uložio u otvaranje radova na auto-putu, kada je predao optužnice prema građanima BiH u nadležnost Tužilaštva Bosne i Hercegovine - rekao je Vulin.

Svakim dobročinstvom prema BiH, rasla mržnja prema Vučiću

Vulin dalje navodi kako smatra da je svakim dobročinstvom prema BiH, mržnja prema Aleksandru Vučiću rasla. On dodaje kako ne mrze Izetbegovićevi sljedbenici sve Srbe, nego samo one koji čuvaju i Srbiju i RS.

- Posebno mrze Aleksandra Vučića, jer je preuzeo Srbiju čije su plate i penzije bile niže od onih u BiH, a sada su više. O Aleksandru Vučiću su u Sarajevu lagali sve, od toga da je nosio snajper, do toga da je napao BiH, ali današnji skup u Sarajevu je vrhunac ludila. 

Napali su Vučića da je bio u Banjoj Luci gdje i nije bio. Njihove laži o Aleksandru Vučiću mogu da se mjere samo njihovom mržnjom - rekao je Vulin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.