SARAJEVO

Iz "Toplana" za "Avaz": Naše kotlovnice rade u punom kapacitetu

Mi redovno vršimo isporuku toplotne energije, tako da primjedbe građana na kvalitet usluga nemamo

Kotlovnice rade u punom kapacitetu. Ilustracija

Piše: N. Ćorović

10.1.2022

Portalu "Avaza" u nekoliko navrata obratili su se čitatelji iz različitih naselja u Sarajevu s prigovorom da su im mlaki radijatori i da grijanje nije dobro.

Na naš upit zašto pojedina sarajevska naselja imaju slabije grijanje iz "Toplana" su nam odgovorili da problem nije u kotlovnicama koje rade punim intezitetom.

- Mogućnost je da korisnici imaju problema sa slabijim grijanjem iz razloga zato što postoji kvar u zgradi (začepljenje u vertikalama), a budući da to nije u nadležnosti "Toplana Sarajevo", napominjem da prema Zakonu o upravljanju zajedničkim djelovima zgrade, obaveza upravitelja zgrada je održavanje dijelova instalacija centralnog grijanja – kazala je za naš portal Irma Aščerić, glasnogovornica KJKP "Toplane".

Ona je navela da onaj dio građana u sarajevskom naselju Stup koji se griju putem Toplana, imaju ugrađena mjerila utroška toplotne energije, te sami sebi regulišu temperaturu.

- Mi redovno vršimo isporuku toplotne energije u skladu sa Uredbom o općim uslovima za proizvodnju, isporuku i korištenje toplotne energije, tako da primjedbe građana na kvalitet usluga nemamo. S obzirom da slabije grijanje za pojedina naselja nikako nije do nas, te da naše kotlovnice rade u punom kapacitetu, ovim putem apelujemo na građane Sarajeva da se obrate nadležnom Upravitelju, kako bi im se otklonio problem – dodala je Aščerić..


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.