SARAJEVO

Snijeg obarao drveće: "Parkovci" imali dvije intervencije

Stablo sa krošnjom prilikom pada obrušlo se na stazu, a intervencijom ekipe Parka vrlo brzo je ukolonjeno

Sarajevo - Avaz
Sarajevo - Avaz
Sarajevo - Avaz
Sarajevo - Avaz
Sarajevo - Avaz
A. Č.

22.1.2023

Snijeg koji je jučer u Sarajevu padao cijeli dan napravio je dvije štete i to jednu u općini Novo Sarajevo, a drugu u općini Novi Grad.

Kako su objavili iz preduzeća "Park" njihova jedinica za njegu i zaštitu stabala, djeluje i u sklopu Civilne zaštite. 

- Na poziv Štaba Civilne zaštite odmah je intervenisala Parkova jedinica osposobljena za sječu i uklanjanje drvne mase i to u ulici Džemala Bijedića br. 55-57, gdje je usljed padavina došlo do obrušavanja manjeg stabla na zelenoj površini. 

Nije predstavljalo problem za pješake i automobile

- Stablo sa krošnjom prilikom pada obrušlo se na stazu, a intervencijom ekipe Parka vrlo brzo je ukolonjeno i nije predstavljalo problem za pješake i automobile - saopćeno je iz "Parka". 

Nakon ove intervencije ekipa "Parka" specijalizirana za uklanjanje drveća intervenisala je i u Novom Gradu. U ulici Nerkeza Smajlagića br. 1-2 gdje se također radilo o obrušavanju stabla zajedno sa korjenovim sistemom. 

Sređivanje zelenih površina

Brzom intervencijom izvršena je sječa i uklanjanje drvnog otpada i čišćenja dijelova krošnji sa pješačke staze. Ni za ovo stablo, kao ni u ulici Džemala Bijedića prethodno nije bilo izdati rješenje za sječu, orezivanje ili dekaptiranje - saopćeno je. 

Nakon jučerašnjeg cjelodnevnog rada na terenu u danas je nastavljeno i rasterećenje krošnji manjih stabala i ukrasnog grmlja od snijega na javnim zelenim površinama u KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.