PREDSJEDNIK SAD

Tramp koronu nazvao "kineskom kugom"

Prije nego što je kineska kuga (COVID-19) došla u našu zemlju, mislim da bi me čak i Džordž Vašington teško pobijedio na izborima, rekao Tramp

Piše: Avaz.ba

Tramp: Ako ja ne pobijedim na izborima, Kina će postati vlasnik SAD-a

Foto: AFP


Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) izjavio je da će Amerikanci morati naučiti kineski jezik ukoliko njegov protukandidat Džo Bajden (Joe Biden) pobijedi na predsjedničkim izborima 3. novembra.

Tramp je tokom gostovanja u radio emisiji oštro kritikovao stav njegovog demokratskog rivala Bajdena o Kini.

- Ako ja ne pobijedim na izborima, Kina će postati vlasnik SAD-a, a potom će Amerikanci morati naučiti govoriti kineski - rekao je aktuelni američki predsjednik. 

Podsjetio je da je imao bliske odnose s kineskim predsjednikom Xiom Jinpingom prije izbijanja pandemije koronavirusa.

Naši odnosi više nisu baš veoma dobri, jer nisu uradili ono što je bilo potrebno oko pitanja COVID-19 - rekao je Tramp. 

Napominjući da se dugo nije susretao sa Xiom Jinpingom, Tramp je kazao da je virus koji se pojavio u Kini utjecao i na njegov politički stav.

Prije nego što je kineska kuga (COVID-19) došla u našu zemlju, mislim da bi me čak i Džordž Vašington (George Washington) teško pobijedio na izborima - kazao je Tramp. 

On je krajem jula čak pozvao i na odgađanje novembarskih predsjedničkih izbora navodeći mogućnost prevara koje bi se mogle desiti prilikom glasanja putem pošte.  Kako je napisao na društvenoj mreži Twitter glasanje putem pošte bi moglo dovesti do prevara i netačnih rezultata.

NA VRH

Komentari