AMERIKA

Tramp i Bajden prvi put oči u oči

Debata će biti održana u Klivlendu, saveznoj državi Ohajo

Piše: Avaz.ba

Donald Tramp i Džo Bajden

Foto: Agencije


Aktualni predsjednik, republikanac Donald Tramp i demokratski predsjednički kandidat Džo Bajden suočit će se večeras u prvoj od tri debate pred izbore 3. novembra. 

Debata će biti održana u Klivlendu, saveznoj državi Ohajo. 

Bajden je, prema anketama, u prednosti sedam posto u odnosu na Trampa na nivou SAD, ali ta prednost nije tako velika u državama koje su ključne za izbor predsjednika. Time se povećavaju šanse da Tramp ponovo dobije manje glasova građana, kao što je bilo 2016., ali dovoljno glasova elektora da bi postao predsjednik.

Procjenjuje se da će debatu u trajanju od 90 minuta gledati sto miliona Amerikanaca. Samo stotinu ljudi gledat će prvi duel dvojice kandidata uživo, ali će direktno biti prenošena na televiziji.

Moderator će biti novinar Kris Valas sa Foks njuza.

Valas je rekao da će postavljati pitanja u okviru šest tema u segmentima od po 15 minuta. Najavljena je diskusija o dosadašnjim dostignućima kandidata, pandemiji koronavirusa, Trampovoj nominaciji sudije Ejmi Koni Beret za Vrhovni sud, ekonomiji, legitimitetu izbora i rasnim pitanjima i nasilju u SAD.

Vjerovatno je da će tema biti i novi izvještaj Njujork tajmsa o tome da je Tramp 2016. i 2017. platio samo 750 dolara poreza, uprkos bogatstvu koje tvrdi da posjeduje.

Više o temi

KANDIDAT ZA PREDSJEDNIKA
Bajden: Birači neće tolerirati zloupotrebu moći
NA VRH

Komentari