BIZARNO

Politika u Iranu: Došetao na pozornicu i ošamario guvernera

Navodno je bio bijesan jer je njegovu suprugu protiv koronavirusa cijepio muškarac

E. T. / Daily Mail

Trenutak šamaranja guvernera

Foto: Screenshot


Inauguraciju iranskog guvernera prekinuo je muškarac koji je izašao na pozornicu i ošamario ga.

Navodno je bio bijesan jer je njegovu suprugu protiv koronavirusa cijepio muškarac. Abedin Khorram imenovan je za guvernera provincije Istočni Azerbejdžan na sjeverozapadu Irana, a za vrijeme svečanosti dobio je snažan udarac koji je zbog mikrofona odjeknuo prostorijom, navodi Daily Mail. 

Muškarac i guverner krenuli su se naguravati, no brzo je dotrčalo osiguranje koje je napadača maknulo s pozornice. Dok su ga izvodili iz prostorije, srušili su i zastor koji bio na vratima. 

 - Ne poznajem ga, ali trebali biste znati da, iako to nisam htio reći, dok sam bio u Siriji neprijatelji bi me deset puta dnevno tukli, držali bi mi pištolj uz glavu - ispričao je nakon incidenta Korram osvrćući se na vrijeme kada je bio otet dok je bio zapovjednik pokrajinske Revolucionarne garde.

 Iako je poricao da poznaje čovjeka koji ga je udario, državna novinska agencija IRNA opisala je napadača kao pripadnika gardijskog korpusa Ashoura, kojeg je Khorram nadzirao. Navode kako je do napada došlo iz "ličnih razloga", dok drugi izvore tvrde kako je muškarac bio nezadovoljan jer je njegovu suprugu cijepio muški zdravstveni radnik.

Više o temi Iran

PREDSJEDNIK IRANA
Raisi: Nikad nećemo napustiti pregovarački sto
NA VRH

Podijeli članak na