MODA IN Modni trendovi koji će vladati početkom 2019. godine

Vraća se šarenilo!

Opet će biti popularno usklađivati haljine, cipele i torbe po boji

Enisa SKENDEROVIĆ
20.01.2019 06:58

Džulijana Mur: Voli žutu boju

Karirani uzorak i “animal print” obilježili su kraj 2018. godine, a već se naveliko špekulira o trendovima koji nas očekuju u prvom dijelu 2019. godine. Čini se da se modni svijet malo-pomalo zasitio “animal printa” i kariranog uzorka te da će se moda s dolaskom nove godine i proljeća okrenuti u nekom drugom smjeru, poručili su modni stručnjaci.

Kič i neukus

Nekoliko je trendova, kako kažu, koji će preplaviti prvi dio 2019. godine i vrhunac dočekati u proljeće.

1. Šarenilo - vraća se popularni “Tie-Dye” trend. Vesele boje sele se na košulje, džins i torbice. Oni malo odvažniji omotat će se cijeli u boje, a oni koji nisu skloni velikim modnim eksperimentima, uvijek mogu unijeti malo šarenila jednim “statement” komadom. Ovaj trend mogao bi donijeti malo hipsterskog zaokreta u modnoj ozbiljnosti koja nas je pratila u proteklom razdoblju.

2. Prozirni materijali - modne piste i nove ikone, poput Kendal Džener (Kendall Jenner) i Bele Hadid (Belle Hadid), pokazale su već odavno da su prozirni materijali apsolutni “must-have” dodatak svake večernje haljine, ali i dnevnih kombinacija. Dozvoljeno je pokazati stomak, ramena i poigrati se simpatičnim prorezima. Mogućnosti su beskrajne, ali treba pripaziti kako se ne bi otišlo u zonu kiča i neukusa.

3. Usklađena odjeća i modni detalji – “Matching trend se vratio jači nego ikad. “Matchy-Matchy” zavladat će odjećom i torbicama, kažu modni znalci. Opet će biti popularno usklađivati haljine, cipele i torbe po boji. Ovo je jedna od rijetkih modnih pojava koja će u nadolazećem razdoblju postati discipliniranija.

4. Žarkožuta boja - Ova boja će zasigurno obilježiti nadolazeće proljeće, a prvi komadi uveselit će i sami kraj zime. Karolina Herera (Carolina Herrera), Oskar de la Renta (Oscar de la Renta) i brojni drugi dizajneri već su pokazali prve komade u ovoj boji i čini se da će modnom svijetu poslužiti kao glavni izvor inspiracije u nadolazećem razdoblju.    

 Kape i šeširi

5. Neonske boje - Povratnički su trend od prošle godine. Fluorescentna zelena, snažna pink i vatrena narandžasta mogle bi se u novoj godini naći na majicama, kombinezonima, ali i u glamuroznim večernjim izdanjima. Najpoznatiji “plus size” model Ešli Graham (Ashley) već je predstavila atraktivne palaco hlače iz nove kolekcije Kristijana Sirijana (Cristian).

6. Ukrasi za kosu sa printom - već su zavladali “high-streetom” i nastavit će se u nadolazećem razdoblju. Marame, rajfovi, kape i šeširi stići će u najnevjerovatnijim izdanjima, koja će podignuti i osvježiti baš svaku modnu kombinaciju.

7. Povratak resica – Ovo je još jedan trend čiji povratak niko nije očekivao. Klasični vestern detalj poprimit će ove sezone metalik i šareno lice, u svim mogućim izdanjima. Preplavit će, pokazale su piste, štikle, suknje, haljine i torbe.

NA VRH