STIL OSAMDESETIH

Plisirane suknje ne izlaze iz mode

Neki modni trendovi toliko su dobro prihvaćeni od modne publike da im je rok trajanja mnogo duži no što je slučaj kod većine drugih

Plisirana suknja idealna za sve sezone. ARHIV

A. F.

27.12.2020

Neki modni trendovi toliko su dobro prihvaćeni od modne publike da im je rok trajanja mnogo duži no što je slučaj kod većine drugih.

Obično je riječ o odjevnim komadima koji se svide većini žena, bez obzira na njihove godine ili modni stil, te odjevnim komadima koji potencijalno imaju onaj bezvremenski kvalitet.  

Sve je ovo uvertira za priču o plisiranoj suknji - hit komadu ženske garderobe, koji je već nekoliko godina baš svake sezone uz nas.

Forme, krojevi i modeli dolaze, prolaze i odlaze sa svakom novom sezonom ili se makar smjenjuju na po dvije do četiri sezone, ali ne i plisirana suknja. 

Plise je motiv koji su dizajneri preuzeli iz nepresušnih osamdesetih godina. Neki modni trendovi toliko su dobro prihvaćeni od modne publike da im je rok trajanja mnogo duži no što je slučaj kod većine drugih prošlog vijeka, ali su ga za potrebe savremene žene doveli na viši nivo.

Uvijek u novom izdanju i novim materijalima, osvježene trendi nijansama i razigranim uzorcima, plisirane suknje i dalje uvjerljivo vladaju modnim svijetom i street style scenom, na kojoj svake sezone dizajneri pronalaze nove ideje kako nositi taj neodoljivi odjevni komad. 

S obzirom na to da je plisirana suknja vrlo svjestran odjevni predmet, uz malo mašte i kreativnosti možete je nositi u najrazličitijim kombinacijama, a vrlo će se dobro uklopiti u svaki stajling, bio on formalan ili ležeran. 

Plisirane suknje kombinujte s jednostavnim majicama i elegantnijim modelom sandala, a odličan su izbor i patike. 

Čar ovih sukanja je njihova prilagodljivost - slažu se gotovo sa svim dodacima, pa se lako transformišu iz dnevnog u večernji outfit. 

To je zahvalan odjevni komad oko kojeg možete graditi stajling na više načina - nosite ih uz patike i sportsku majicu, cipele na petu i svilenu bluzu ili na običnu majicu, plisirana suknja dobro će se slagati u različitim modnim izrazima te je komad za kojim se poseže u onim danima kada ne znate šta obući. 

Neutralna boja pijeska ide sa gotovo svim bojama, pa lako možete ukomponovati monohromatski look, kao i onaj sa detaljima u boji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.