SAVJETI

Makeup trik za svjež i odmoran izgled

Ovaj trend pruža odmak od korištenja dosad veoma popularnih toplih i neutralnih nijansi te u fokus stavlja hladnije tonove

​Svjež i blistav izgled želi većina žena. ILUSTRACIJA

A. F.

23.10.2021

​Svjež i blistav izgled - to želi većina žena i zato poseže za šminkom.

A svježe, svjetlucavo lice (i instant podmlađivanje) moguće je postići uz jedan makeup proizvod čija upotreba postala neizostavan dio rutine šminkanja. Naravno, riječ je o highlighteru.

Taj divni highligter - da biste postigli svjež i odmoran izgled - sada treba da nanesete i na obraze i na oči. Ne mislimo na ugao oka, gdje obično stavite tačkicu kako biste vizuelno smanjile umor. Stručnjaci predlažu da highlighterom prekrijete cijeli kapak!

Ova tehnika zove se "eye-lighter", a u bukvalnom prevodu ona označava mehanizam pomoću kojeg će oči, a potom i cijelo lice izgledati svježije i odmornije.

Pritom nije nužno koristiti highlighter već će poslužiti i sjenilo hladnog tona sa svjetlucavim elementima. Eye-lighter poziva na nježnije blendanje prelijevajućih nijansi kako bi postigao efekt svježine.

Ovaj trend pruža odmak od korištenja dosad veoma popularnih toplih i neutralnih nijansi te u fokus stavlja hladnije tonove.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.