ZDRAVLJE U KUĆI

Modne greške koje vas čine starijima

Avaz.ba

15.2.2018

Dobar izbor odjeće i šminke na ženi može istaknuti prednosti i vizuelno je pomladiti. Ali, pogrešan odabir odjeće, obuće i šminke, kao i nepravilna njega kose, lica i tijela, čine žene starijima, pogotovo one u zrelijim godinama.

Pogrešan broj

Što su cipele ležernije, to ćete vi izgledati starije. Isti efekt dobiva se i lošim grudnjakom, crnom bojom, ali i slijepim vođenjem za trendovima koji vam ne odgovaraju.

* Pogrešan grudnjak - Vjerovali ili ne, grudnjak vas može učiniti vizuelno višim, tanjim i mlađim ili obrnuto. Pogrešan broj grudnjaka utjecat će na način na koji žena sjedi, kako se drži i osjeća. Rijetko kome je ugodno cijeli dan sjediti u preuskom grudnjaku, premalenim ili prevelikim naramenicama zbog kojih grudi vise.

* Veliki komadi nakita - Iako veliki komad nakita, poput naušnica ili ogrlice, može izgledati boemski, također može izgledati i kao antikvitet. Radije probajte s jednostavnim tankim narukvicama, ogrlicom ili ring naušnicama.

Crna boja

* Robujete trendovima - Trendovi su prolazni, a pri svakoj kupovini je bolje upitati se sviđa li vam se taj komad zaista, koliko puta ćete ga sedmično nositi ili možete li ga kombinirati s drugim stvarima u svom ormaru. Odgovorite li na ova pitanja negativno, bolje preskočite kupovinu.

* Stalno ste u crnom - Crna boja stanjuje figuru i vječni je klasik, ali je ujedno i teška, a to sigurno nije opis koji želite za sebe. Razigrajte je dodacima i nakitom te detaljima jarkih boja. Ako se niste spremni odreći crne boje, dodajte u svoje odjevne kombinacije crvene ili koraljne detalje koji daju toplinu svim odjevnim kombinacijama. Štikle nisu dovoljno visoke

Potpetice izdužuju figuru, pa ako još nosite niske ili cipele s malom potpeticom, zamijenite ih visokom i šiljatijim vrhom. Žene u lijepim cipelama na petu izgledaju ženstvenije i seksi. Što cipele izgledaju ležernije, to ćete vi izgledati starije, bez obzira na to šta još imate na sebi.

Cvjetni uzorak

Svaki cvjetni uzorak je drugačiji i može biti potpuni pogodak ili, pak, promašaj. U slučajevima kad je uzorak dosadan, blijed ili neutralan, preskočite ga. Umjesto toga, isprobajte geometrijske uzorke i prugice svjetlijih tonova.

Klasični okvir za naočale

Pravi okvir i dobra stakla mogu biti ukras sam za sebe pa slobodno eksperimentirajte različitim oblicima i dizajnom naočala. Klasični starinski okviri rijetko kome dobro stoje.

Stara odjeća

Mnoge žene sklone su čuvanju odjeće koju su nekada davno kupile i potrošile “brdo” novca na nju ili su je, pak, dobile na poklon pa ima sentimentalnu vrijednost. U svakom slučaju, ona više ne odgovara godinama ili figuri.

Preusko ili preširoko

Ekstremi nikad nisu dobri, pogotovo ako je riječ o odjeći. Umjerenost je ključ svega jer preusko, preširoko, predugo i prekratko privlače negativnu pažnju. Sve što se nosi, treba se nositi sa stilom i samopouzdanjem.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.