JET SET

Ivana Selakov: Sretna sam što ću roditi djevojčicu

Ivana Selakov

Žena

17.6.2018

Nedavno je pjevačica Ivana Selakov objelodanila lijepe vijesti - u četvrtom je mjesecu trudnoće, ali je spoznaju da će postati majka na neko vrijeme sakrila od javnosti da bi se uvjerila da će sve biti uredu i adaptirala na novonastalu situaciju.

Lijepa plavuša pregurala je prvo tromjesečje, nema uobičajene mučnine i u potpunosti uživa u ulozi buduće mame. Kaže da se osjeća odlično i da joj je snaga na vrhuncu.

- Trudnički dani mi protječu odlično, čak mnogo bolje nego što sam očekivala. S obzirom na to da je sve do sada proteklo u najboljem redu, doktor me je posavjetovao da se ponašam prirodno i da nema potrebe da budem na nekom specifičnom režimu. Zaobišle su me klasične mučnine, pa sam, srećom, mogla i mogu da funkcioniram normalno. Jedino što me muči su pojačana kiselina u želucu i povremena glavobolja - kaže Ivana za portal Žena.rs.

Pjevačica nije krila da je zatrudnjela putem vantjelesne oplodnje, a ističe da je sam proces bezbolan, ali dugotrajan i dosadan.

- Moj Peđa i ja smo zajedno 10 godina, bebu priželjkujemo veoma dugo, ali nam se to nije ostvarilo sve do sada. Odlučila sam se za VTO prije svega zbog mojih godina i činjenice da nemam šta da čekam. Na preporuku mnogih poznanika, odlučila sam se za doktoricu Gocu Ivanović. Pridržavala sam se svih njenih uputstava, a ona me je uputila na duži protokol koji podrazumijeva hormonske injekcije - jednu ili dvije svaki dan u tačno određeno vrijeme i još neke hormonske terapije u vidu lijekova - objašnjava ova 39-godišnja zvijezda, pa dodaje:

"S obzirom na to da sam s terapijom počela u novembru, a završila prije mjesec, jasno vam je koliko je to injekcija, ali ništa ne boli i nije ništa strašno, već samo malo dosadno. Mislila sam da je VTO mnogo teži proces za ženu, ali zapravo sam ja to podnijela muški, samo uz neke blage nuspojave tipa noćnog znojenja i blažih promjena raspoloženja."

Njen savjet svim ženama koje biju bitku za potomstvo jeste da se slobodno i bez straha podvrgnu vantjelesnoj oplodnji.

- Krajnji ishod je san svake žene - beba. U Srbiji ima vrsnih profesionalaca u oblasti vantjelesne oplodnje, koji su egal s onima u svijetu. Uradila sam i prenatalni test iz krvi u kom se vide hromosomi bebe, pa tako nisam morala da radim dabl, tripl test i amniocentezu. Nakon dobrih rezultata sam konačno odahnula i počela istinski da uživam u trudnoći - otkrila nam je Ivana.

Upravo putem ovog testa pjevačica je saznala i spol bebe, a sada je riješila da i nama kaže šta čeka - dječaka ili djevojčicu.

- Saznali smo da čekamo djevojčicu, što me je silno obradovalo jer sam "navijala" za to od početka. O imenu Peđa i ja za sada pričamo, ali još nismo definitivno odlučili - zaključila je naša sagovornica.

Buduća mama

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.