LJEPOTICA

Dobro sam unovčila titulu lijepe navijačice

Ivanu Knol na Instagramu prati više od 80.000 fanova

Ivana Knol: Konkurencija je velika,jer svi žele biti influenceri. Instagram

Avaz.ba

17.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+6

Konkurencija je velika jer svi žele biti influenseri. Svjesni su kako se od toga može odlično zarađivati, ali isto tako treba znati kako taj posao zahtjeva trud i napor, rekla je Ivana Knol (Knoll, 26).

Laskavu titulu ''najljepše navijačice'' Ivana je odlučila iskoristiti u poslovne svrhe. Na Instagramu ju prati više od 80.000 fanova, a nedavno je tu brojku odlučila i ''unovčiti''.

- Oduvijek sam bila fan društvenih mreža i fotografija. Zašto nešto u čemu uživam ne bih i unovčila - rekla nam je Knol. 

Zarada preko društvenih mreža je, kako kaže, odlična, ali je i velika konkurencija među balkanskim Instagram zvijezdama.

- Većina brendova i kompanija ulaže mnogo novaca u kampanje i promocije na društvenim mrežama, a posebno na Instagramu. Zvijezde i brendovi dobivaju ozbiljne novce zahvaljujući Instagramu. Konkurencija je velika jer svi žele biti influenseri. Svjesni su kako se od toga može odlično zarađivati, ali isto tako treba znati kako taj posao zahtijeva trud i napor. Sad govorim o zaista vrhunskim influenserima koji imaju cijeli tim ljudi oko sebe - dodala je Ivana.

Nedavno je dobila i verifikaciju računa, odnosno ''plavu kvačicu'' kraj imena profila.

- Instagram to sam dodjeljuje korisnicima. To znači da je Instagram potvrdio (verificirao) da je taj račun doista od osobe koja ga predstavlja. Verifikacija pomaže korisnicima da ne bi došlo do zlouporabe imena i prezimena. Ona se dodjeljuje javnim osobama, sportašima i brendovima - ponosno je rekla Ivana, koja je nedavno postala i magistar grafičkog dizajna.

Iako ima diplomu u ruci, Ivana se planira okušati u YouTube karijeri, ali još traži smjer i teme o kojima bi pričala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.