MUZIKA

Na probi Ive Pogorelića studenti i srednjoškolci

Bit će održana 9. maja u 10:30 sati u sali NPS -a

Pogorelić: Nastup 10. maja u 20 sati. Promo

Piše: E. B.

7.5.2019

Svečano otvaranje jubilarnog 25. festivala Sarajevske večeri muzike (SVEM) 10. maja 2019. u 20 sati u Narodnom pozorištu u Sarajevu počet će nastupom maestra Ive Pogorelića uz Sarajevsku filharmoniju i dirigenticu Samru Gulamović.

Na molbu Fondacije za muzičke umjetnosti, maestro Pogorelić omogućio je da studenti klavira muzičkih akademija Univerziteta u Sarajevu i Istočnom Sarajevu te Srednje muzičke škole prisustvuju probi.

Proba će biti održana 9. maja u 10:30 sati u sali NPS-a. 

U sklopu ove manifestacije članovi gudačkog kvarteta "Tartini" će održati muzičku radionicu za učenike Srednje muzičke škole Sarajevo.

Srednjoškolci će imati priliku raditi i sa klarinetistom Darkom Brlekom na radionicama posvećenim ovom puhačkom instrumentu.

Gudački kvartet "Tartini" i klarinetista Darko Brlek održat će koncert u okviru 25. festivala Sarajevske večeri muzike 13. maja u Bošnjačkom institutu sa početkom u 20 sati.

Ulaznice za ovaj koncert mogu se nabaviti na blagajni Narodnog pozorišta u Sarajevu, a bit će dostupne i u Bošnjačkom institutu sat prije početka koncerta.

U okviru 25. SVEM-a, u periodu od 13. do 17. maja, u prostorijama Srednje muzičke škole u Sarajevu bit će održana serija muzičkih radionica o džez harmoniji koju će voditi Ranko Rihtman. Petodnevne radionice su za sve polaznike besplatne - stoji u saopćenju SVEM-a. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.