PREDSTAVLJAO BIH 2008.

Laka za "Avaz": Nemamo ni državu, a kamoli Eurosong

Smatra da Hrvatska nije ni zaslužila prolaz u finale, a srbijanskoj predstavnici Konstrakti predviđa plasman u subotnju završnicu

Laka 2008. na Eurosongu u Beogradu. Avaz

Piše: L. S. R.

12.5.2022

Među onima koji će večeras pratiti drugo finale Eurosonga u Torinu je i Elvir Laković Laka. On je 2008. godine na Evroviziji u Beogradu predstavljao Bosnu i Hercegovinu pjesmom "Pokušaj" i u završnici je ušao u top 10. Laka je tih majskih dana 2008. bio prava senzacija u srbijanskoj prijestonici i mnogi su mu predviđali pobjedu.

- Gledao sam utorak navečer prvo polufinale i svidjelo mi se. Italijani su napravili spektakularnu scenu, haos je - kaže Laka za portal "Avaza".

Smatra da Hrvatska nije ni zaslužila prolaz u finale, ali zato srbijanskoj predstavnici Konstrakti predviđa uspjeh večeras i plasman u subotnju završnicu.

Govori nam kako je šteta što Bosna i Hercegovina od 2016. godine ne učestvuje na Evroviziji, ali nije ni optimista da će se to u dogledno vrijeme promijeniti.


Laka i Mirela Laković 2008. u Beogradu na Evroviziji. Avaz

- Nemamo ni državu, a kamoli Eurosong - ističe Laka.

Kaže da je on te 2008. godine bio neiskusan u muzičkom biznisu i da bi sada, ako bi mu se ukazala prilika, to mnogo bolje iskoristio.

- Ali teško. Kod nas je sve gore i gore u svim segmentima. Koga još briga za Evroviziju. A šeta je - dodaje Laka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.