OPUŠTENI RAZGOVOR

Haris Džinović za "Avaz“: Moja kćerka se ne treba fotografirati kao starlete

Imam mnogo koncerata, čeka me mnogo putovanja, rekao je pjevač

Haris Džinović. Arhiva

Piše: A. Zukić

18.5.2022

Pjevač Haris Džinović trenutno puni baterije i priprema se za radno ljeto koje je prebukirano terminima za nastupe, a publiku će uskoro počastiti i novim pjesmama.

Sarajlija s beogradskom adresom, kad ne radi, vrijeme najradije provodi s porodicom i, kako kaže, tada je najsretniji.

- Imam mnogo koncerata, čeka me mnogo putovanja. Uskoro završavam dvije pjesme, tako da je radna atmosfera, ali lagana - kaže Džinović za "Avaz“.

Monstruozan način

Može li publika uskoro očekivati album?

- Album više ništa ne znači u odnosu na jednu kvalitetnu pjesmu. Cijeli album praviti odjednom, sada za to nema potrebe, to je gubljenje vremena.

Jeste li se opustili, s obzirom na to da pandemija koronavirusa jenjava?

- Siguran sam da je to bilo, da kažem, namontirano. Čim je počeo rat u Ukrajini, virus je nestao... Hoće uvijek da nas drže pod tenzijom. Mi smo od osamdesetih pod nekim stresom. Mislim da nam to rade na najmonstruozniji način.

U medijima su česti naslovi o provokativnim fotografijama Vaše kćerke Đine. Kako Vi komentirate njene objave na društvenim mrežama?

- Ona je lijepa djevojka, ne treba se fotografirati kao starlete, niti to radi. Bitno je da je sve što radi u granicama pristojnosti i ja to podržavam. Nikada nije imala provokativne fotografije, brine se o sebi, porodici i kakav utisak ostavlja na druge.


Slobodno vrijeme

Uspijevate li se jednako posvetiti i karijeri i porodici?

- Sreća pa je moj posao takav da sam većinu vremena slobodan, nisu koncerti svakog dana. Drago mi je zbog toga i rado provodim vrijeme s porodicom. Kao i svaki posao, neko radi od 8 do 16 pa se stigne uskladiti, pa tako i ja.

Osim i ja bili smo kao braća

Bili ste na komemoraciji Ivice Osima, kakav je bio vaš odnos?

- Mi smo se dugo družili, bili smo izuzetno bliski. Kao braća, jedan uz drugog, bio je sjajan odnos, ali, nažalost, ovako se završilo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.