MUZIKA

Bili Ajdol prvo ime zaječarske "Gitarijade"

L.K.P.

4.5.2018

Ljetni muzički festival „Zaječarska gitarijada“ bit će održan ove godine od 28. do 30. juna. I ove godine nastavlja se tradicija dovođenja sve većih svjetskih zvijezda.  

Hedlajner 52. ''Gitarijade'' je čuveni britanski roker Bili Ajdol (Billy Idol).

Plavokosi buntovnik bio je na vrhu liste želja fanova, koji su najviše glasali za njegov nastup na stadionu ''Kraljevica''.

Ovaj festival orijentiran je prvenstveno na rok muziku. Program se sastoji iz takmičenja demo bendova i revijalnih nastupa poznatih grupa. Organizatori tvrde da je ovo najveći festival mladih i neafirmiranih bendova u jugoistočnoj Evropi.

Osim "Nevernih beba" i "Galije", nastupit će i "Hadži prodane duše", pobjednici 2016., i Nikola Čuturilo. Plan je da druga večer "Gitarijade" postane redovna večer RTS-a.

Hedlajner završne večeri bit će Bili Ajdol, a osim njega, svirat će i "Partibrejkers", Dejan Cukić i "Spori ritam bend". Dejan će, kao i prošle godine, biti voditelj sve tri večeri.  

Učesnici takmičarskog programa će i ove godine biti birani na mini ''gitarijadama'' koje će biti organizirane u Vranju, Zrenjaninu, Smederevu i Novom Sadu. 

Ulaz na "Gitarijadu" i rok kamp su besplatni, a organizatori apeliraju na sve koji žele da prisustvuju da osiguraju svoja mjesta u kampu što prije, jer su svi smještajni kapaciteti u Zaječaru već puni.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.